Technické služby investujú 231.000 eur do opravy kotolne a nákupu áut

02.05.2012 Prešov

Prešov 2. mája (TASR) – Poslanci Mestského zastupiteľstva v Prešove dnes schválili plán investícií Technických služieb mesta Prešov (TSMP), a.s., vo výške 231.000 eur. Peniaze sú určené na rekonštrukciu kotolne a nákup dvoch vozidiel, pričom 31.700 eur z tejto sumy poskytol na nákup jedného auta mestu Recyklačný fond.
Riaditeľ TSMP Jozef Višňovský s rozhodnutím poslancov nie je spokojný. Zastupiteľstvo totiž návrh plánu okresalo o takmer 297.000 eur, za ktoré chcela mestská firma riešiť rekonštrukciu administratívnej budovy a garáží na Jesennej ulici.
Višňovský uviedol, že v dvojpodlažnom objekte sa nachádzajú aj šatne a sociálne zázemie pre zamestnancov, ktoré sú podľa neho v havarijnom stave. Šatne sa nachádzajú aj v ďalšom objekte a tie sú vraj rovnako nevyhovujúce. Časť peňazí chceli preto investovať do izolácie a zateplenia objektov.
"Som, samozrejme, sklamaný a predpokladám, že sklamaní budú aj zamestnanci technických služieb, ale v každom prípade vyvinieme úsilie, aby sme zabezpečili všetko a aby sa pomery zlepšili," povedal Višňovský.
Majster z prevádzky dopravnej údržby Vladimír Bibko novinárom povedal, že najväčšie problémy v práci im spôsobuje zatekajúca strecha garáží.
"Tá strecha je v dezolátnom stave. Obávame sa, že strecha môže spadnúť a spôsobiť škodu na majetku, ale čo je horšie, môže dôjsť k úrazu," pokračoval Bibko.
Viacerí poslanci v rozprave upozorňovali, že spoločnosť by sa prijatím investičného úveru zaťažila. Predsedníčka poslaneckého klubu KDH, SDKÚ-DS, SaS, Most-Híd Andrea Turčanová pre TASR uviedla, že v diskusii ohľadom rekonštrukcie administratívnych priestorov a šatní riaditeľ TSMP argumentoval havarijným stavom. Takýto stav však podľa nej môže vedenie firmy riešiť z vlastných zdrojov.
Višňovský je presvedčený, že ak by pôvodný návrh poslanci schválili, TSMP by boli schopné splácať investičný úver rozložený na sedem rokov, ktorý by na tieto akcie potrebovali.
"Bolo to všetko prekonzultované, prepočítané a hospodárenie firmy je nastavená tak, že by sme to zvládli," konštatoval riaditeľ.
 

Vyberte región